Unieke samenwerking

Mooi samenwerkingsverband voor bewegen bij kanker!

2024 is een jaar vol verrassingen. De samenwerking tussen Ik Wil Opvallen.nl, Klasse.FM en Recovery Run bewegen bij kanker is een feit!  Deze samenwerking is een doorlopend proces is met een  piek in de 3e week van juli, de week van de 4Daagse in Nijmegen.

In beweging voor het goede doel
Recovery Run bewegen bij kanker
Recovery Run is in 2017 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschapper en coach Miranda Boonstra. In 1e instantie gestart voor vrouwen met borstkanker is sinds dit jaar de scope verlegd naar mannen én vrouwen met en na kanker.

Begin 2020 is gestart met het opleiden van Recovery Run-trainers zodat er een landelijk netwerk ontstaat van Recovery Run groepen. De trainers begeleiden op een verantwoorde wijze mensen met kanker tijdens en na het behandeltraject.

Daarnaast verzorgt Recovery Run trainingen, clinics, presentaties en (hard)loopsymposia voor mensen met en na kanker.

De missie van Recovery Run
De missie van Recovery Run is landelijke dekking te krijgen van loopgroepen voor mensen met en na kanker. Het streven is om in alle provincies professioneel begeleide beweeg- en loopgroepen voor mensen met en na kanker op te zetten. Recovery Run wil de boodschap verspreiden dat sport en bewegen tijdens kanker een onderdeel moet zijn van het behandeltraject. Een actieve patiënt met kanker kan de chemokuren beter verdragen en de therapie vaker afmaken. Heeft een betere slaapkwaliteit en een gevoel van empowerment. Zal na de behandelingen beter en sneller herstellen en vaker eerder participeren in de maatschappij (werk en/of thuis). Daarnaast is het ook fijn om even geen patiënt te zijn.

Klasse.FM is een niet commercieel online radiostation. Dit team van radiovrienden zorgt samen voor een mooie muziekmix zonder enige vorm van reclame.

Klasse.FM geeft via de radioprogramma’s, de website en de Klasse app bekendheid aan Recovery Run. Tijdens de week van de 4Daagse wordt dit versterkt door dagelijks langs de route te staan met de promowagen. Zo bereiken we mensen met kanker om deel te nemen en sponsoren voor donaties.  Luisteren naar Klasse.FM kan via de website en met de Klasse App die gratis is te downloaden in de Google Play en App Store.

 

Ikwilopvallen.nl is een initiatief van een groep vrienden uit Apeldoorn die ieder jaar (dit jaar voor de 24e keer) met elkaar de 4Daagse van Nijmegen lopen. Daarbij doen we er alles aan om zoveel mogelijk op te vallen bij de aanwezige media om daarna deze aandacht door te sluizen naar het Goede Doel wat zij steunt. Dit gebeurt met name door het dragen van haar welbekende roze polo waarop het logo van Recovery Run te zien is maar ook door het ‘verspreiden van het woord’ en te wandelen met een actieve QR-code voor donaties. Ervaring leert namelijk dat mensen vragen ‘wat het goede doel is’ ….. geen IWO’er zal die kans onbenut laten 😉.

 

Klasse.FM en IkWilOpvallen.nl komen in beweging

Klasse.FM en IkWilOpvallen.nl komen in beweging voor Recovery Run en we gaan ons enthousiasme ook op anderen overdragen! Want iedereen kent wel iemand met kanker.

Hou ons dus in de gaten tijdens de Nijmeegse 4Daagse, spreek ons aan, doneer en deel het Recovery Run verhaal. Doneren helpt bij het laag houden van de kosten voor deelnemers zodat het programma voor iedereen toegankelijk is.

Draag je Recovery Run een warm hart toe? Informeer dan naar de mogelijkheden voor jouw bijdrage. Dit kan je doen door contact met één van ons op te nemen via info@ikwilopvallen.nl, het contactformulier op de website van Klasse.fm https://klasse.fm/contacts-2noajax/ of rechtstreeks te mailen naar info@rcvryrun.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =