RECOVERY RUN – Bewegen bij kanker

RECOVERY RUN

RCVRY RUN is in 2017 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschapper en marathonloopster Miranda Boonstra en staat voluit geschreven voor RECOVERY RUN.

Begin 2020 is gestart met het opleiden van RCVRY RUN trainers, zodat er een landelijk netwerk ontstaat van trainers die op een verantwoorde wijze vrouwen met (borst) kanker kunnen begeleiden tijdens en na het behandeltraject.

RCVRY RUN verzorgt daarnaast trainingen, clinics, presentaties, vitaliteitscoaching en (hard)loopsymposia voor vrouwen en mannen met kanker.

Missie RECOVERY RUN

Onze missie is om RCVRY RUN landelijk uit te dragen. Het streven is om in alle provincies professioneel begeleide (hard)loopgroepen voor vrouwen en mannen met kanker op te zetten. RCVRY RUN wil de boodschap verspreiden dat sport en bewegen tijdens kanker een onderdeel moet zijn van het behandeltraject. Een actieve patiënt met kanker kan de chemokuren beter verdragen en de therapie vaker afmaken, heeft een betere slaapkwaliteit, heeft een gevoel van empowerment en zal na de behandelingen beter en sneller herstellen en vaker eerder participeren in de maatschappij (werk en/of thuis).

HET RECOVERY RUN LOGO

Toen Miranda in 2017 startte met Recovery RUN in Nijmegen wilde ze graag een opvallend logo. Aangezien Miranda het niet van haar artistieke kanten moet hebben vroeg ze Patricia Heijmen van “Mooie dingen enzo” of ze een logo zou kunnen ontwerpen. Patricia is zelf ook hardloopster en maakt onder andere mooie schilderijen van de prachtige Mookse omgeving. Niet veel later kwam Patricia met een eerste ontwerp.

Het is gebaseerd op een schilderij van Pablo Picasso: Deux femmes courant sur la plage (La course). Hij schilderde dit na de eerste wereldoorlog in Dinard, een populaire badplaats, waar hij geïnspireerd raakte door de schoonheid van vrouwen.

Twee rennende of dansende vrouwen die elkaars hand vasthouden, met een ontblote borst. Treffender kan dit beeld haast niet zijn.

Bij Recovery RUN pakken de vrouwen letterlijk of figuurlijk elkaars hand vast om een uurtje samen in beweging te komen. Of dit nu rennend, joggend, wandelend of dansend is dat maakt dan eigenlijk niet zo veel uit. Als het maar samen is.

Een beter logo hadden wij niet kunnen wensen!