Historie

Ergens in januari 2000 hadden Ilona Hendriks en ik (René) het tijdens het nuttigen van een bakje koffie op het werk, over de Nijmeegse 4-daagse. We begonnen tijdens dat gesprek, steeds enthousiaster te worden en vroegen ons af of het niet leuk was om dit jaar te gaan meedoen. Door er veel over te praten op het werk (Belastingdienst), begonnen diverse collega’s ook aan te geven dat het hun ook wel iets leek. Na een paar weken hadden we toch al aardig wat collega’s bij elkaar gekregen en tevens diverse vrienden, kennissen en familie die daar ook wel zin in hadden.

Hierna werd het toch wat serieuzer en besloten om te gaan zoeken naar een onderkomen, want elke dag naar huis rijden vanuit Nijmegen was zeker geen goede optie. Na veel zoeken en informeren via internet en diverse reisgidsen doorspitten, hadden we een onderkomen gevonden die nog vrij was in de Nijmeegse 4daagse periode. Na een afspraak te hebben gemaakt gingen we naar Winssen toe (ongeveer 10 km van Nijmegen af!). Het bleek om een vakantieboerderij te gaan met alles erop en eraan en we waren op slag verkocht. Dit moesten we vastleggen omdat we misschien anders te laat zouden zijn. De naam was vakantieboerderij ‘De Hoogewaard’ te Winssen.

Hierna kwam het hele circus in gang. Er waren mensen die graag wilden verzorgen, shirtsponsors werden geregeld, een personenbusje werd door Cees Lindenburg (Ceani Interieurbouw) beschikbaar gesteld, een collega van ons stelde zich beschikbaar om te masseren etc, etc.. Zelfs een restaurant werd geregeld die voor de hele groep ging koken ‘s avonds, echter achteraf gezien bleek dit toch niet echt een succes. We moesten namelijk met de hele groep naar dat restaurant toe en dit was niet echt prettig, dit omdat de meeste mensen helemaal kapot waren na de heerlijke wandeling van 40 en 50 km.

Na 2 jaar besloot Ilona te stoppen omdat ze graag in dezelfde periode op vakantie wilde gaan. Ik wilde nog wel doorgaan met het organiseren en ben mensen gaan vragen die mij zouden willen ondersteunen v.w.b. de organisatie. Het meest ideale zou zijn als de organisatie zou bestaan uit 2 deelnemers en 2 verzorgers, en dit is mij ook gelukt. Roy van Hennik (verzorger), Pieter Langerak (verzorger) en Frank de Block (deelnemer) waren bereid om mij te ondersteunen. Een jaar later besloot Roy te stoppen en kwam Albert Berendsen de organisatie versterken.

De verzorgers die vanaf het eerste ogenblik erbij waren zijn :

  • Ashwin Nederhof
  • Petra Nederhof
  • Bep Nederhof
  • Ina Kamp
  • Fokke Nicolai (masseur)

Er werd al meerdere malen gevraagd wat onze naam als groep is en eigenlijk hadden we daar nog niet over nagedacht, todat iemand “stelletje IWO-ers” naar ons riep. Wij wisten niet wat deze persoon bedoelde en vroegen hem om de betekenis. Hij zei dat het “ik wil opvallen” betekende, wij vonden dit heel grappig en hebben deze naam toen aangehouden.

Deze verzorgers/sters zijn van onschatbare waarde, dit geldt natuurlijk zeker voor onze sponsors, de kokers en supporters die ons ondersteunen. Klasse mensen, en enorm bedankt.

Ik wil iedereen heel veel succes en plezier toewensen tijdens alle IWO aktiviteiten en natuurlijk als klapper op de vuurpijl, de schitterende Nijmeegse 4-daagse week!!
Rene Nederhof