IWO Ingeborg bouwt in Isehnan Marokko

In het verlengde van IWO haar ‘eigen goede doel’ en de wil om anderen die het minder hebben te steunen, willen we het volgende onder jullie aandacht brengen en vragen, mocht dit je dit aanspreken, waar mogelijk, een (kleine) donatie te doen via de website onderaan dit bericht.

IWO’er Ingeborg Pronk, je kent haar nog wel als ‘radio-girl bij Klasse FM’, hele dagen op het 4-daagse parcours zich inzettend voor ‘het goede doel’ en natuurlijk, we kunnen er niet omheen….. ‘dochter van’ Frans en Ita, fanatieke 4-daagse lopers en sponsors van (de website van) IWO.

Ingeborg

Ingeborg tilt het goede doel naar ‘the next level’ en zet zich in voor dit schoolproject in Marokko. Hieronder haar eigen verhaal.

‘Ik ben momenteel in Marokko om vrijwilligerswerk te doen. Ik ben nu samen met een groep een project aan het leiden in Tetouan, Marokko. Ons doel: Het dorp Isehnan, dat is gelegen in de bergen, te helpen! Het is een arm dorp, ongeveer 45 minuten van onze stad vandaan en het heeft onze hulp heel erg hard nodig!

Het onderwijs is erg belangrijk, maar ook erg fragiel. Het is soms, door omstandigheden, erg lastig om optimaal les te kunnen geven en dat hebben we het afgelopen jaar allemaal gemerkt. Sommigen moesten thuis hun eigen kinderen les geven of moesten, door hun beroep, online les geven en anderen hebben alles via het nieuws mee gekregen. Je kan er hoe dan ook niet omheen: er is het afgelopen jaar erg veel veranderd in het onderwijs en het was erg zwaar voor de docenten en leerlingen. 

huidige klaslokaal

Door het tekort aan benodigdheden was het voor Isehnan niet mogelijk om een school te bouwen en hierdoor waren ze genoodzaakt om een ruimte van de moskee als lokaal te gebruiken. Door de enorme regenval was het vanaf de herfst echter niet meer mogelijk om in die ruimte les te geven. Hierdoor moesten de leerlingen voor enkele maanden naar een ander dorp lopen om les te kunnen krijgen. Tijdens de winter werd de regenval erger en was de dagelijkse reis van 45 minuten te gevaarlijk voor de leerlingen. Momenteel krijgen ze les in het gebedsruimte van de moskee, maar dit is natuurlijk geen goede oplossing!

Wij zijn momenteel bezig om in Isehnan een klaslokaal op te bouwen zodat de kinderen weer enigszins normaal les kunnen krijgen. Er moet nog veel gedaan worden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Ons doel is om minimaal € 750,00 op te halen om een veilige ruimte voor de leerlingen te creëren. Wil jij ons helpen om hun toekomst op te bouwen? 

Meer informatie is te vinden op onze website! Alle donaties zijn van harte welkom! Je kan ons ook helpen door het delen van de website en dit bericht!

Namens ons en alle leerlingen alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet, 
Ingeborg Pronk’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − achttien =