IWO valt op voor RCVRY RUN

Met ingang van dit jaar valt IWO op voor RCVRY RUN.

Binnen haar eigen gelederen is IWO al meerdere malen geconfronteerd met kanker. Binnen de IWO-groep zijn 2 deelnemers inmiddels overleden aan deze vreselijke ziekte en zijn anderen nog vet in gevecht. Niet alleen binnen IWO is dit een harde realiteit, helaas is het zo dat in 2023 het aantal diagnoses 2000 hoger lag dan in 2022.

Om deze reden heeft IWO ervoor gekozen om met ingang van dit jaar, samen met Klasse.fm te gaan opvallen voor RCVRY RUN: Bron: website: https://www.rcvryrun.nl/

RCVRY RUN is in 2017 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschappen en marathonloopster Miranda Boonstra en staat voluit geschreven voor RECOVERY RUN.

RCVRY RUN is in 2017 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschapper en marathonloopster Miranda Boonstra en staat voluit geschreven voor RECOVERY RUN. Begin 2020 is gestart met het opleiden van RCVRY RUN trainers, zodat er een landelijk netwerk ontstaat van trainers die op een verantwoorde wijze vrouwen en mannen met kanker kunnen begeleiden tijdens en na het behandeltraject.

RCVRY RUN verzorgt daarnaast trainingen, clinics, presentaties, vitaliteitscoaching en (hard)loopsymposia voor vrouwen en mannen met kanker.


Missie RCVRY RUN

De missie is om RCVRY RUN landelijk uit te dragen. Het streven is om in alle provincies professioneel begeleide (hard)loopgroepen voor vrouwen en mannen met kanker op te zetten. RCVRY RUN wil de boodschap verspreiden dat sport en bewegen tijdens kanker een onderdeel moet zijn van het behandeltraject. Een actieve patiënt met kanker kan de chemokuren beter verdragen en de therapie vaker afmaken, heeft een betere slaapkwaliteit, heeft een gevoel van empowerment en zal na de behandelingen beter en sneller herstellen en vaker eerder participeren in de maatschappij (werk en/of thuis).

Dit opvallen doet IWO samen met Klasse.fm, een sinds jaar en dag, bevriende relatie. Samen hebben zij al voor veel goede-doelen-acties garant gestaan en ook hiervoor draaien zij hun hand niet om!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − 2 =