Wandeltochtje Barchem

Vandaag, 18 december gingen IWO’ers Rob Obdam, Nick Baksteen, Casper van Gorp, Rian Willems en René Nederhof richting Barchem om daar de Wintertocht te lopen!

Hieronder een verslagje van René:

barchem1barchem2barchem4

 

Na een heerlijke warme bak koffie/thee gingen we naar buiten voor de welbekende groepsfoto. Een wandelende man werd door ons gestrikt om deze
foto te maken van ons.
We waren er niet helemaal uit wat zijn geaardheid was en na een zeer felle (hahaha) discussie waren we van mening dat deze man hetero was of zoiets. De foto was prima en daar ging het om.

Casper en Nick gingen voor de 25 km en Rian, Rob en mijn persoontje (René) gingen voor de 15 km. Prachtig wandelweer en over het algemeen verharde wegen (typisch 4-daagseparcours) kwamen we na 5 km in Lochem Daar was de splitsing van de 15 en 25 km en we zeiden elkaar vaarwel. Na een kleine 500 meter was er in het centrum een terrasje en vonden dat we toe waren aan een bakkie c.q. cola. Rob was binnen aan het bestellen en wie kwamen daar aanwandelen?????? Jawel, Nick en Casper. Ze hadden besloten om toch maar de 15 km met ons te gaan lopen wat wij natuurlijk zeer gezellig vonden. Onderweg kletsen over alles en natuurlijk over de aankomende Nijmeegse 4-daagse. Aardig wat lopers (waaronder Casper en Nick!) van onze groep moeten ingeloot worden dus extra spannend allemaal. We besloten weer verder te gaan naar het volgende rustpuntje waar we werden verwelkomd door een dansje van mensen in klederdracht op accordeonmuziek. Was leuk allemaal maar we waren toe aan een broodje rookworst en/of warme erwtensoep. Een dame in klederdracht had zo’n mooi mutsje op dat dit ook Casper leuk zou staan echter dacht hij er anders over.

Nog 4,8 km lopen en dan kwamen we bij een rustpost met glühwein dus gaan als een banaan. Het parcours ging langs landerijen en het ene huis was nog mooier dan het andere huis. Rob had nog sjans met een groepje/kudde/roedel (of zoiets) schapen en besloot ze van dichtbij te gaan bekijken. Deze beesten schrokken zo van deze actie van hem dat de leider binnen deze groep alle schapen mee nam zo ver mogelijk weg van Rob.

Aangekomen bij een kampvuur namen Rob en René een heerlijk glas (gratis) glühwein en besloten verder te lopen naar de finish waar we onze medaille kregen en wij weer met een voldaan gevoel naar huis toe gingen. Luitjes, bedankt voor de gezelligheid en op naar de volgende tocht.

Reneet   

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =