Fjoertoer Egmond aan Zee

fjoertour-egmond-1Verslag van Karin en Jolanda,

 

‘Nou nou wat hebben we heerlijk de FJOERTOER gelopen gisteravond’.

Het was onwijs lekker weer, zo’n 6 graden en geen zuchtje wind (totdat we bij de Zee aankwamen).  We hadden gekozen voor de afstand van 26 kilometer. We hadden immers tijd genoeg om te oefenen voor die tijd. Maar ja, je weet hoe dat gaat, dat oefenen werd steeds weer uitgesteld en vooruit geschoven en plotseling was het ineens 26 november!. Tja, wat doe je dan? Ongetraind de 26 kilometertjes tegemoet.

De start was om 16.40 uur bij hotel Zuiderduin in Egmond. Het was een avond-tocht en al gauw brengt de route ons via Egmond, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef naar Bergen. Bergen aan zee…. èn weer terug naar Egmond aan Zee (pppff gelukkig). Het was een leuke gezellige tocht met meerdere mannenkoren langs de weg en een gospelkoor in de kerk. Alle tuinen, kerken en paden waren versierd met lichtjes en er stonden overal vuurkorven in de tuinen en op de straten. De laatste 10 kilometers waren echt wel zwaar. 5 kilometer door het enge donkere bomen bos (echt pik donker) en de laatste 5 kilometer over het strand. Dat was echt zwaar om te lopen met een behoorlijke zeewind tegen mijn rechteroor die aanvoelde als -2…. Wat waren we blij om de FINISH te halen om 22.45 uur! We hebben er 6 uur over gedaan en waren moe maar voldaan èn super trots op onszelf!! 

We voegen meerdere foto’s bij, die zijn van Ita, Frans en Ingeborg. Zij liepen de 19. Helaas zijn we elkaar niet tegengekomen maar het is dan ook best lastig om elkaar ‘te vinden’ als er zo’n 7500 mensen mee doen!  

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =