12-09-20 Wad of Wat lopen – IWO op het Wad

We hebben er behoefte aan: iets in het vooruitzicht hebben, om naar toe te leven. Zelfs als dat wad/t lopen is😊.
Deze tocht is alleen voor IWO’ers en vrienden van IWO. Aanmeldingen gaat via René Nederhof.

Het wadlopen
Je moet jezelf aanmelden voor het wadlopen op 12-09 van Holwerd naar Ameland. Dit doe je op www.wadloop.nl – Tocht boeken (zie het groene balkje onder ‘12’. Tijdstip is 09.00 uur.
Dijkstra Wadlopen kan het evenement afgelasten bij slecht weer. Zij zullen dit op tijd doen en communiceren.

De kosten voor het wadlopen bedragen € 25,00 p.p. Die moet je ter plekke contant betalen aan de gids. Dit is inclusief de bootreis terug naar het vaste
land. Bij aankomst op Ameland is het ongeveer 1 à 1,5 km. lopen naar de andere kant van het eiland waar je vervoer terug naar Nes is. Je moet dan zorgen dat je 3 losse euro’s bij je hebt en binnen handbereik. Deze zijn voor de boer die je, met zijn trekker/aanhanger over het strand verplaatst naar Nes. Ken je ff een dutje doen 😊.

Het hotel
Je hebt zelf (of via René) een (of meerdere) overnachting(en) geboekt (of niet). Rechtstreeks bij het hotel zelf. Ook hier kan tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden.
www.hotel-deposthoorn.nl ; info@hotel-deposthoorn.nl, Diepswal 21, 9101 LA Dokkum.

Vertrek zaterdagmorgen 12 september Voor wie vanuit Apeldoorn vertrekt, verzamelen kan bij René en Petra, om 05.30 uur. Het is 162 km. Vertrek is om 06.00 uur. We komen dan rond 08.00 uur aan in Holwerd en hebben nog even tijd voor koffie/toilet/roken enz. Tot nu toe hebben alleen Danielle en Suzanne ook de nacht voor het wadlopen geboekt. Hen treffen we dus in Holwerd! Laten we proberen met zo min mogelijk auto’s die kant op te gaan!

Tips & tricks
Bij aankomst op Ameland wordt je per trekker/aanhanger vervoerd naar Nes/strand (vandaar die contante 3 euro’s). Vanaf dat punt is het nog zo’n 2,5 à 3 km. lopen naar de haven waar restaurant Piet Piraat zit. Hier kan je tegen een kleine vergoeding douchen en een drankje te nemen, om vervolgens te wachten op de boot naar het vaste land alwaar de lieftallige dames die niet lopen, op jullie wachten, zij het in Holwerd op de kade, zij het in Dokkum op het terras (hik).

Andere tips:
handdoek, rugzak met daarin een vuilniszak om je schone goed in te doen zodat je je bij Piet Piraat kan omkleden, basketbalschoenen hoog model (scapino plm. 7 euro, die gooi je daarna weg), mini shampoo en al wat je nog meer gebruikt onder de douche, droge (lichte) schoenen/slippers (afh. Van het weer), broodje/banaantje voor onderweg, nou ja … enz.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + tien =